Om felmeddelande "kan ej köra tillämpningsprogrammetdyker upp om man försöker starta Plustoo, kan det bero på otillåten inställning.

Genom att rensa ClickOnce cachen tar man bort lokala inställningar och installerade filer för webbapplikationer som t.ex. Plustoo, det är möjligt att där finns några inställningar som skräpar.

Detta får endast göras då Plustoo programmet är avinstallerat. Det kan också finnas risk att fler program använder samma mappstruktur för sina ClickOnce filer.

OBS! Försäkra dig om att du läst igenom och förstår guiden samt ringat in problemet  innan du gör detta.

Börja med att:

• Kontrollera först att du inte har en installerad (eller halvinstallerad) version av Plustoo i kontrollpanelen (Under ”Lägg till/Ta bort ett program” eller ”Avinstallera ett program” beroende på Windows-version)

Om du har det kan du avinstallera Plustoo, sedan:

1. Tryck på Windows-tangent + R alternativt tryck på Windows start-knapp och välj kör.
  2. Skriv in ”%UserProfile%\AppData\Local\Apps\2.0” I fältet och tryck Enter.
  3. Ett fönster ska öppnas med sökvägen C:\Users\<Användarnamn>\AppData\Local\Apps\2.0
  4. Du ser eventuellt en mapp med namn som ser ut ungefär som ”3Y336V58.2A0” samt ”Data”, du kan ta bort båda dessa.
    OBS! Om du ser flera eller många mappar med konstiga namn likt innan så kan det finnas fler installerade program som använder ClickOnce. Klicka in i de olika mapparna och se om det finns undermappar och filer med Plustoo som namn, i sådant fall har du hittat rätt och mappen ska rensas.