Klicka på länken https://deploy.se.prod.plustoo.com

Om du inte kan klicka direkt på länken, kopiera den och klistra in den i ett tomt fönster i Internet Explorer.

Om du inte själv har administratörsrättigheter på din dator kan du behöva kontakta IT för att få hjälp med installationen. Om du jobbar i citrixmiljö eller Terminalserver se guiden Installera Plustoo på Citrix Terminalserver Om du har en Appel Mac se guiden Plustoo på Apple Mac

Installera hjälpprogrammet för Plustoo™

Börja med att klicka på knappen Kontrollera tillämpningsprogram för att installera att hjälpprogrammet till Plustoo™ Microsoft .NET Framework 4.5.1 eller senare samt kontrollera kontakten med våra servrar. Beroende på ditt operativsystem och dina säkerhetsinställningar kan olika fönster öppnas, t.ex. ”Filhämtning – säkerhetsvarning” eller ”Internet Explorer – Säkerhetsvarning”. Klicka på ”Kör”, ”Fortsätt”, ”Godkänn” eller ”Gå vidare” tills installationen är färdig.

När installationen är slutförd öppnas fönstret ”Plustoo Installationstest” där du väljer att klicka på ”OK”.

Installera Plustoo™

Efter att installerat Microsoft .NET Framework klickar du nu på knappen Installera/Starta Plustoo

Om fönstret ”Tillämpningsinstallation – Säkerhetsvarning” öppnas klicka på ”Installera”. Klicka sedan ev på ”Kör”, ”Fortsätt”, ”Godkänn” eller ”Gå vidare” tills installationen är färdig. Under installationen öppnas fönstret ”Installera Plustoo (PROD SE)”. När markören nått 100% är installationen klar.

Eventuella problem vid installation:

• Om installation oväntat avslutas kan det bero på aktivt virusprogram eller brandväggsklient i datorn som inte tillåter programinstallationer. Kontrollera om du kan tillfälligt stänga virusprogrammet under installation och sedan aktivera det igen när Plustoo har installerats klart.

• Kommunikationsfel sker då det finns en central IT miljö med brandvägg som blockerar all okänd trafik, eller om internet skulle vara helt avstängt. Ta hjälp av din IT avdelning.