MJUKVARUKRAV:

Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Windows 10 (både 32- och 64-bitars operativsystem stöds)

Microsoft .NET Framework 4.5.1 eller senare (erhålls kostnadsfritt från Microsoft Windows Update)

HÅRDVARUKRAV:

1.5 GHz Rekommenderat 512 MB 200 MB hårddiskutrymme

INTERNETUPPKOPPLING:

Rekommenderat 0,5 mbps hastighet

WEBBLÄSARE:

Internet Explorer

Plustooserver och .NET Framework

Installationen av Plustoo är mycket smidig och kräver inte att ni är lokal administratör på er dator. Men för att köra Plustoo på era datorer så måste ni ha en mjukvara som heter .NET Framework enligt ovanstående mjukvarukrav. Många datorer levereras med .NET Framework förinstallerat. Kontrollera gärna versionsnummer stämmer med mjukvarukrav. Men om ni inte har det så hämtas mjukvaran kostnadsfritt från Microsoft och installeras automatiskt när Plustoo installeras. För installation av .NET Framework så kan det krävas att ni är lokal administratör på er dator.

Information:

Plustoo™ är utvecklat med Microsoft C#, distribueras med Microsoft ClickOnce‐teknik och använder databas Microsoft SQL Server.

Plustoo™ är en SaaS‐lösning (Software as a Service) där vi hostar servrar som håller alla databaser samt affärslogiken i en klient‐serverlösning. Klient‐applikationen har ett avancerat grafiskt användargränssnitt. På användarnas datorer behövs endast klientapplikationen installeras, och vi distribuerar den med Microsofts ClickOnce‐teknik. ClickOnce innebär att det inte är en vanlig ”maskin‐installation”, utan Plustoo installeras isolerat (kräver t.ex. inte admin‐rättigheter) under användarens profil i Windows.

Användarens applikation är uppkopplad via internet (HTTPS port 443) mot affärslogiken som är konstant tillgänglig på våra servrar. Affärslogiken pratar i sin tur med den centrala databasen.

Eftersom affärslogiken och databasen ligger centralt krävs internetuppkoppling för att använda Plustoo™.

Uppdateringar:

När vi gör uppgraderingar för nya finesser, förbättrad metod, nya blanketter eller annat så är det helt smärtfritt för användarna, det kommer automatiskt upp en ruta när de startar Plustoo som säger att det finns en ny version som nu håller på att tankas ner. Då tankas bara de förändrade filerna ner (inte hela paketet) och sen är de uppe och kör direkt efter med senaste versionen. All server‐uppgradering sköter vi helt och hållet. Vidare sköter vi även underhåll, säkerhetskopiering samt uppgradering av våra servrar och mjukvara för att hela systemet ska vara så underhållsfritt som möjligt för våra användare.