Ser du inte sidor och innehåll korrekt i Plustoo?

1. Kontrollera att du inte har någon förstoring inställt på din bildskärm.

2. Kontrollera att du har en rekommenderad skärmupplösning.

1. Kontrollera att du inte har någon förstoring inställt på din bildskärm.

Om du får problem med att rubriktexter göms, halveras eller ser onormalt stora ut så beror det med stor sannolikhet att storlek för alla objekt är ändrad under inställningar för bildskärm i datorn. Detta kan även ge andra grafiska fel att text och fält saknas eller placeras om på sidan samt att sidorna ser allmänt konstiga ut.

Plustoo stödjer inte förstoring av text, appar och objekt. Det finns även flera andra program och bildskärmar som inte stödjer detta.

Gå in under datorns Kontrollpanelen/Utseende och anpassningar/Bildskärm för att kontrollera inställningarna. Se till att inställningarna är enligt standard satt till Mindre (1:1 eller 100%), se nedan enligt bild.

OBS! Kom ihåg att trycka på "Verkställ", samt att starta om datorn för att ändringen ska genomföras korrekt.

Exempel från Microsoft Windows 10.

Exempel från Microsoft Windows 8.

2. Kontrollera att du har en rekommenderad skärmupplösning.

Kontrollera även att din skärmupplösning inte är för hög, vanligt bland nya datorer med kraftfulla grafikkort.

Trots att Plustoo stödjer alla upplösningar så tipsar vi om Microsofts rekommenderade skärmupplösningar som vi vet fungerar som bäst för Plustoo på bildskärm.

Källa: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/get-best-display-monitor

Nedan av våra användares vanligaste skärmupplösningar som vi bekräftat och vet fungerar.

• 1024 x 768 (XGA)
  • 1280 x 720 (HD 720p)
  • 1280 x 1024 (SXGA)
  • 1366 x 768
  • 1600 × 1200 (UXGA)
  • 1680 x 1050
  • 1920 x 1080 (full HD 1080p)

Upplösningar som INTE fungerar med Plustoo är:

• 3840 x 2160 (Ultra HD)
  • 3996 x 2160 (4K2K)

Microsofts olika versioner av Windows kan se lite olika ut. Nedan några länktips som kan hjälpa dig vidare för din version.

Windows 7

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/getting-best-display-monitor#getting-best-display-monitor=windows-7

Windows 8

http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/get-best-display-monitor

Windows 10

https://www.thurrott.com/windows/windows-10/4597/windows-10-feature-focus-display-scaling