För att installera Plustoo behöver du webbläsaren Microsoft Edge installerat på din dator.

Börja med att klicka på länken https://deploy.se.prod.plustoo.com

Om du inte kan klicka direkt på länken, kopiera den och klistra in den i ett tomt fönster i Microsoft Edge.

Om du inte själv har administratörsrättigheter på din dator kan du behöva kontakta IT för att få hjälp med installationen. Om du jobbar i citrixmiljö eller Terminalserver se guiden Installera Plustoo på Citrix Terminalserver Om du har en Appel Mac se guiden Plustoo på Apple Mac.

Installera hjälpprogrammet för Plustoo

Börja med att klicka på knappen Kontrollera tillämpningsprogram för att installera att hjälpprogrammet till Plustoo Microsoft .NET Framework 4.5.1 eller senare samt kontrollera kontakten med våra servrar. Beroende på ditt operativsystem och dina säkerhetsinställningar kan olika fönster öppnas, t.ex. ”Filhämtning – säkerhetsvarning”. Klicka på ”Kör”, ”Fortsätt”, ”Godkänn” eller ”Gå vidare” tills installationen är färdig.

När installationen är slutförd öppnas fönstret ”Plustoo Installationstest” där du väljer att klicka på ”OK”.

Installera Plustoo

Efter att installerat Microsoft .NET Framework klickar du nu på knappen Installera/Starta Plustoo

Om fönstret ”Tillämpningsinstallation – Säkerhetsvarning” öppnas klicka på ”Installera”. Klicka sedan ev på ”Kör”, ”Fortsätt”, ”Godkänn” eller ”Gå vidare” tills installationen är färdig. Under installationen öppnas fönstret ”Installera Plustoo (PROD SE)”. När markören nått 100% är installationen klar.

Eventuella problem vid installation:

• Om installation oväntat avslutas kan det bero på aktivt virusprogram eller brandväggsklient i datorn som inte tillåter programinstallationer. Kontrollera om du kan tillfälligt stänga virusprogrammet under installation och sedan aktivera det igen när Plustoo har installerats klart.

• Kommunikationsfel sker då det finns en central IT miljö med brandvägg som blockerar all okänd trafik, eller om internet skulle vara helt avstängt. Ta hjälp av din IT avdelning.