Innan mötet startar

 • Skapa ett kostnadsfritt användarkonto på Zoom: https://zoom.us/ (klicka på "Sign up, it's free" högst upp i högra hörnet på sidan och följ stegen).
 • Ladda ned Zoom till din dator och logga in. Länk för nedladdning: https://zoom.us/support/download
 • Klicka på kugghjulet i övre högra hörnet. Ett nytt fönster "Settings" öppnas.
 • Välj "Audio" i vänstermarginalen.Testa och ställ in högtalare

 1. Börja med att klicka på ”Test speaker” för att testa att du hör i dina högtalare/headset. Du ska höra en liten melodi spelas upp.
 2. Om du INTE hör något när du klickat på knappen, testa att byta ljudkälla i rullgardinlistan som du öppnar genom att klicka på den lila pilen längst till höger i rullgardinlistan för Speaker. 
 3. Efter du bytt ljudkälla, klicka åter på knappen ”Test Speaker”. 
 4. Hör du inget nu heller, testa att byta till den tredje/fjärde/osv ljudkällan i din rullista (se punkt 2 och 3).Testa och ställ in mikrofon

 1. Fortsätt sedan med att testa din mikrofon på datorn/headset genom att klicka på ”Test Mic” och säga något i din mikrofon. Du ska samtidigt se att den lilla blå stapeln vid "Input level" rör sig då du har valt en mikrofon som fungerar för dig.
 2. Om du INTE hör din egen inspelning när du klickat på knappen, testa att byta mikrofonkälla i rullgardinlistan som du öppnar genom att klicka på den lila pilen längst till höger i rullgardinlistan för Microphone. 
 3. Efter du bytt mikrofonkälla, klicka åter på knappen ”Test Mic” och säg någonting. 
 4. Hör du inte din inspelning nu heller, testa att byta till den tredje/fjärde/osv mikrofonkällan i din rullista (se punkt 3 och 4).
Medan du väntar på att bli insläppt i mötet

Medans du väntar på att bli insläppt i mötet, klicka på ”Test Computer Audio”. Fönstret "Settings" (Inställningar) öppnas. Välj "Audio" i vänstermarginalen. Följ steg 1-4 ovan. 
När mötet redan startat

När du är inne i mötet hittar du längst upp i vänstra hörnet en väldigt liten "sköld". Klicka på den för att öppna "Settings" (Inställningar). Välj "Audio" i vänstermarginalen. Följ steg 1-4 ovan.