Det finns en rad olika virusskydd i datorer som kan begränsa eller stänga av ett nytt program man installerar i sin dator.

Ett felmeddelande kan visas liknande bilden nedan.

Olika virusskydd och olika företag har olika säkerhetsnivåer så det kan också variera.

Om ett virusskydd tycker Plustoo är skadligt så lägger virusskyddet filen i karantän.

Därför måste man gå in i virusprogrammets karantänarkiv och välja något liknande som RESTORE eller RESTORE & EXCLUDE FROM SCAN.

Inställningarna för detta ser olika ut för varje säkerhetsprogram.

I virusskyddet F-Secure Computer Protection som ett exempel går man till Verktyg/Karantän och undantag/Blockerad.

Om Plustoo finns i listan för Blockerad så markera Plustoo raden och klicka på knappen Tillåt.

Om du är osäker eller inte har möjligheten att ange Plustoo som en betrodd applikation, vänligen kontakta din lokala IT tekniker.