Det är du som Hälsoprofilbedömare som skapar din deltagares hälsokonto. Klicka på Resultat när du genomfört hela Hälsoprofilbedömningen.

Fönstret Resultat med flikarna Todaytoo och Utskrift öppnas. Via den första fliken Todaytoo skapar du ett hälsokonto. För att skriva ut deltagarens resultat i PDF, klicka på den andra fliken Utskrift.

1. Välj vilka profiler som ska skickas till deltagarens hälsokonto
    I listan är alltid den öppna profilen förvald att skickas till deltagarens hälsokonto. Om deltagaren önskar kan du även skicka de övriga profilerna genom att bocka i även dessa innan du klickar på OK. Med fler profiler på sitt hälsokonto kan deltagaren se utvecklingen mellan sina profiler.

2. Välj inloggningssätt. Inloggning med BankID rekommenderas före inloggning med e-post och lösenord

Inloggning med BankID
    BankID är det säkraste sättet för deltagaren att logga in på sitt hälsokonto. För att använda BankID krävs att deltagaren har ett svenskt personnummer registrerat i Plustoo. Deltagaren kan logga in direkt efter att hälsokontot skapats.

Inloggning med e-post och lösenord
    Används när deltagaren inte har ett fullständigt svenskt personnummer eller inte vill använda BankID. Deltagaren måste aktivera sitt hälsokonto via en länk som skickas med bekräftelsemejl när kontot skapats.

När man en gång valt ett inloggningssätt och deltagaren har skapat sitt hälsokonto går det inte att ändra inloggningssätt i Plustoo.

3. Ange e-postadress för hälsokontot
    Deltagaren måste ALLTID registrera en e-postadress för att skapa ett hälsokonto oavsett inloggningssätt. Vi rekommenderar att deltagaren använder en privat e-postadress då hälsokontot innehåller privata/personliga hälsouppgifter.

4. Repetera e-postadress
    Genom att repetera e-postadress verifierar du att den är korrekt.

5. Klicka på OK för att skapa hälsokontot och skicka deltagarens resultat
    Säkerställ att deltagarens e-postadress och inloggningssätt är korrekt och klicka därefter på OK för att skicka resultatet till hälsokontot. När du klickar på OK skickas automatisk ett mejl med bekräftelse till deltagaren att kontot är skapat.