Om deltagaren inte har ett hälsokonto sedan tidigare kan du skapa ett från Plustoo. Klicka på Resultat inne på deltagarens test Deltagaren kan välja mellan Mobilt BankID eller E-post och lösenord som inloggningssätt till hälsokontot. Vi rekommenderar att ALLTID välja Mobilt BankID som inloggning om deltagaren har ett svenskt personnummer eftersom Mobilt BankID är både det säkraste och smidigaste sättet för deltagaren att logga in på sitt hälsokonto.


Skapa hälsokonto med Mobilt BankID som  inloggningssätt


 


 1. Klicka på Resultat
  Fönstret Resultat öppnas. Det aktuella testet är automatiskt ibockat för att skickas till hälsokontot. Om deltagaren har tidigare test kan du även klicka i dessa för att skicka till hälsokonto. Med fler profiler på sitt hälsokonto kan deltagaren se utvecklingen mellan sina profiler.  


 2. Välj Mobilt BankID som inloggningsätt.
  För att använda Mobilt BankID krävs att deltagaren har ett svenskt personnummer registrerat i Plustoo. Deltagaren kan logga in direkt efter att hälsokontot skapats. 


 3. Fyll i den e-postadress som deltagaren vill koppla till sitt hälsokonto.
  Vi rekommenderar att deltagaren väljer en privat mejladress då hälsokontot innehåller privata/personliga hälsouppgifterBe gärna din deltagare att själv skirva in sin mejladess så att den blir rättstavad. När väl hälsokontot är skapat går det INTE att ändra mejladressen i Plustoo. Deltagaren kan dock själv ändra sin mejladress på sitt hälsokonto efter att hen loggat in.


 4. Repetera deltagarens e-postadress
  Genom att repetera e-postadress verifierar du att den är korrekt.


 5. Klicka på OK för att skapa hälsokontot.
  Säkerställ att deltagarens mejladress och inloggningssätt är korrekt och klicka därefter på OK för att skicka resultatet till hälsokontot. När du klickar på OK får du en bekräftelse i Plustoo att resultaten sparats till hälsokontot samt att det skickas ett automatisk mejl med bekräftelse till deltagaren att kontot är skapat.


  Observera att deltagaren KAN logga in på sitt hälsokonto med Mobilt BankID ÄVEN om hen inte skulle få bekräftelsemejlet.
Om deltagaren vill skapa ett hälsokonto med Mobilt BankID men INTE har ett fullständigt personnummer registrerat i Plustoo måste du gå tillbaka till deltagarfliken för att fylla i de fyra sista siffrorna.


 1. Stäng Fönstret Resultat 

 2. Klicka på Deltagare
  Du kommer nu tillbaka till fliken med deltagarens personuuppgifter

 3. Komplettera deltagarens personnummer på deltagarfliken


 4. Klicka på Spara

 5. Klicka på Profil
  Du kommer nu tillbaka till deltagarens test och kan på nytt klicka på Resultat för att skapa hälsokonto
Skapa hälsokonto med E-post och lösenord som inloggningssätt

 

 1. Klicka på Resultat

 2. Välj E-post och lösenord som inloggningsätt
  Används när deltagaren inte har ett fullständigt svenskt personnummer eller inte vill använda BankID. OBS! Deltagaren måste aktivera sitt hälsokonto via en länk som skickas med bekräftelsemejl när kontot skapats.


 3. Fyll i den e-postadress som deltagaren vill koppla till sitt hälsokonto.
  Vi rekommenderar att deltagaren väljer en privat mejladress då hälsokontot innehåller privata/personliga hälsouppgifterBe gärna din deltagare att själv skirva in sin mejladess så att den blir rättstavad. När väl hälsokontot är skapat går det INTE att ändra mejladressen i Plustoo. Deltagaren kan dock själv ändra sin mejladress direkt på sitt hälsokonto efter att hen loggat in.


 4. Repetera deltagarens e-postadress
  Genom att repetera e-postadress verifierar du att den är korrekt.


 5. Klicka på OK för att skapa hälsokontot och skicka deltagarens resultat
  Säkerställ att deltagarens e-postadress och inloggningssätt är korrekt och klicka därefter på OK för att skicka resultatet till hälsokontot. När du klickar på OK får du en bekräftelse i Plustoo att resultaten sparats till hälsokontot samt att det skickas ett automatisk mejl med bekräftelse till deltagaren att kontot är skapat.