Öppna statistiken för HPB och välj "Jämför med referensdatabas"

Långt till höger hittar du all statistik. Klicka du på statistikikonen för HPB och välj sedan Jämför med referensdatabas

Välj organisation

(Om du arbetar med Kriterier se guiden Statistik - välja organisation med kriterier Om du jobbar med projekt se guiden HPB statistik - Ett urval med projekt)

Klicka i kryssrutan för den organisation eller grupp som du önskar genomföra statistikbearbetningen på.

I vårt exempel har vi valt Bullerbyns förskola med samtliga underorganisationer.

Observera att för att kunna jämföra din organisation med HPI referensdata måste den vara kopplad till en bransch. Om du behöver lägga till en bransch till din organisation se Lägg till bransch på befintlig organisation

Fyll i Testnummer och datumintervall

På fliken Testnr-/datum gör du följande urval:

1. Välj Senaste för testnummer
  2. Fyll i det datumintervall som testerna på din valda organisation är genomförda.
  3. Välj testnummer inom testdatum

Bearbeta statistik

Efter att ha valt organisation och satt ett datumintervall klickar du på Bearbeta. Obs! Dubbelklicka ej.

När bearbetningen är klar visas ENDAST deltagarna som är kopplade till din organisation som godkända. Deltagarna i referensdatabasen visas inte eftersom de både är anonyma samt för många för att listas. Däremot visas datumintervallet för när testerna i referensdatabasen är genomförda.

Visa Diagram

För att öppna diagrammen klickar du på någon av ikonerna Visa diagram (lågupplöst) eller Visa diagram (högupplöst) som tänds upp när bearbetningen är färdigt. OBS! Dubbelklicka ej.

Du kan välja att ta ut statistikrapporten antingen i PDF eller Powerpoint. Vi rekommenderar PowerPoint så att du lätt kan redigera rapporten genom att lägga till text och välja ut vilka sidor som ska ingå.