Ser du inte sidor och innehåll korrekt i Plustoo?

Om text eller fält saknas, halveras eller ser onormalt stora ut beror det med stor sannolikhet att storlek för alla objekt är ändrad under inställningar för bildskärm i datorn. Plustoo stödjer inte förstoring av text, appar och objekt.

1. Kontrollera att du inte har någon förstoring inställt på din bildskärm.

Högerklicka på skrivbordet och välj ”Bildskärmsinställningar” (se bild nedan). Alternativt gå in på datorns Inställningar/System/Bildskärm.

Säkerställ att inställningarna satt till 100%, Mindre eller 1:1, se ex hur det kan se ut nedan.

Du måste starta om datorn för att ändringen ska genomföras korrekt. Om det finns en knapp för "Verkställ" måste den klickas i först innan du startar om datorn.

Exempel från Microsoft Windows 11.

Exempel från Microsoft Windows 10.

Exempel från Microsoft Windows 8.

2. Kontrollera att du har en rekommenderad skärmupplösning.

Kontrollera även att din skärmupplösning inte är för hög, vilken kan vara vanligt bland nya datorer med kraftfulla grafikkort.

Trots att Plustoo stödjer alla upplösningar så tipsar vi om Microsofts rekommenderade skärmupplösningar som vi vet fungerar som bäst för Plustoo på bildskärm.

Nedan av våra användares vanligaste skärmupplösningar som vi bekräftat och vet fungerar.

• 1024 x 768 (XGA)
  • 1280 x 720 (HD 720p)
  • 1280 x 1024 (SXGA)
  • 1366 x 768
  • 1600 × 1200 (UXGA)
  • 1680 x 1050
  • 1920 x 1080 (full HD 1080p)

Upplösningar som INTE fungerar med programvaran Plustoo är:

• 3840 x 2160 (Ultra HD)
  • 3996 x 2160 (4K2K)

Microsofts olika versioner av Windows kan se lite olika ut. Nedan finns länk som kan hjälpa dig vidare för din version.

Gör så att det blir lättare att se i Windows (microsoft.com)